Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis* 5575 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5575 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, morgen in huis

    5575 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Wat zijn 'door-en-door' tegels? Een volledige uitleg

    Niels

    Geschreven door:  Niels Wiersma

    20 augustus 2024

    Bewerkt op: 29 augustus 2024 13:51

    Wat zijn door-en-door tegels en waarom worden ze geroemd om hun hoge kwaliteit? Maar door die hoge kwaliteit zit er ook een hoger prijskaartje aan deze tegels. Hoe dat precies zit, ga ik voor jou uitleggen.

    Wat zijn 'door-en-door' tegels? Een volledige uitleg

    Om te begrijpen wat door-en-door tegels zijn (ook wel full body), is het goed om te weten hoe een tegel is opgebouwd. Dat is gelukkig niet moeilijk om uit te leggen. Je hebt een basis, die voornamelijk wordt gemaakt van zand en klei, en een toplaag die de kleur en/of het motief bepaalt. Op de foto hieronder kun je dat duidelijk zien. De basis is een grijze laag van enkele millimeters gevolgd door een hele dunne laag die de kleur en het patroon bevat.

    De verschillende lagen van een tegel

    Een full body tegel heeft niet zozeer een standaardbasis van klei en zand. Deze bestaat, zoals de term aangeeft, volledig uit de kleuren en/of motieven. Op de foto's hieronder kun je dat duidelijk zien. Hierbij zie je dat een ader van een marmerlook tegel door de hele tegel heen loopt. Dit is mogelijk omdat de grondstoffen voor de basislaag van deze tegels ook direct de kleurstoffen bevatten.

    Gigacer is een Italiaanse fabrikant van door-en-door tegels, zoals de foto's hierboven. Ben je geïnteresseerd in dit type tegel, neem dan zeker een kijkje op de site van Gigacer. Producten van hen hebben wij (nog) niet online, maar die kunnen we wel voor je leveren. Ik wil geen promotiepraatje voor ze houden, maar dit is een partij waarvan wij zeker weten dat ze door-en-door fabriceren. Mocht je ergens anders een (door-en-door) tegel zien die wij niet online hebben, zoek dan contact met ons op. Er is een kans dat dit product wel geleverd kan worden. Wij kunnen immers ook niet alles online zetten.

    Door-en-door gekleurde tegels

    Naast door-en-door tegels met een motiefje erin, zijn er ook tegels die volledig dezelfde kleur hebben. Cipa Gres Colourstyle is hier een voorbeeld van. Deze tegels zijn door-en-door dezelfde kleur. Van de bovenkant lijken ze op normale tegels. Wat is dan het voordeel hiervan? Mocht je nou echt dikke krassen in je tegel krijgen, dan zullen deze niet snel opvallen. De hele tegel heeft immers dezelfde kleur.

    Nu is het niet zo dat je bij normale tegels na één krasje op de toplaag direct de basislaag ziet. Vroeger was dit wel het geval, maar tegenwoordig is de technologie zo veranderd dat de tegels keihard zijn. Een diepe kras of scheur krijg je er niet zomaar in. Het is zelfs zo dat tegels met een grijze toplaag een basislaag van dezelfde kleur hebben. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor antraciet of beige. Stel dat er wel een kras of scheur in komt, dan zal deze ook bij normale tegels niet snel opvallen.

    Zijn full body tegels duurder dan normale tegels?

    Nee, full body tegels zijn niet duurder. Ook hier wordt de prijs bepaald door het aantal bewerkingen dat de tegel heeft ondergaan. Hoe meer bewerkingen, hoe hoger de prijs. Wil je weten hoe dit precies zit? Lees dan het artikel over het prijsverschil tussen tegels.

    Wanneer kies je voor door-en-door tegels?

    Mocht er echt intensief gebruik worden gemaakt van je vloer, zoals in restaurants, hotels of winkels waar de kans op beschadiging groot is, dan zou ik door-en-door tegels adviseren. Omdat beschadigingen bij deze tegels minder snel opvallen. Voor thuisgebruik zal dit echter niet nodig zijn.

    Aan de andere kant kun je natuurlijk altijd voor door-en-door tegels kiezen als je het patroon of de kleur van deze tegels mooi vindt. Ze zijn namelijk niet per se duurder dan normale tegels; qua prijs maakt het dus niet uit welke je kiest.

    Productenvergelijker 0
    Openen