Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis* 5575 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5575 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, morgen in huis

    5575 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Handdoeken in je badkamer opbergen? 9 ideeën ter inspiratie

    Daniel

    Geschreven door:  Daniel Bennik

    9 september 2024

    Bewerkt op: 9 september 2024 15:50

    Bij een nieuwe badkamer is het misschien niet het eerste waar je aan denkt: "Hoe en waar hang ik mijn handdoeken op?". Voor gebruik, maar ook vooral na gebruik. Het is een beetje zonde om de handdoeken ergens in de hoek op de vloer te smijten. Het is een detail dat vaak vergeten wordt en dat vind ik jammer. Als je eindelijk je badkamer in gebruik neemt, is het toch wel handig dat je na het handen wassen en douchen de handdoeken ook weer netjes kunt opbergen. 

    Hier zijn in mijn ogen meerdere manieren voor. In dit artikel geef ik je 9 ideeën ter inspiratie voor je handdoek accessoires. Een aantal zul je echt wel herkennen, maar een paar ook niet. Hopelijk heb je na het lezen (en bekijken) een beter beeld over de mogelijkheden.

    Handdoeken in je badkamer opbergen? 9 ideeën ter inspiratie

    1) Handdoekhaken

    Laten we beginnen met de minst originele, maar de meest herkenbare, de handdoekhaken. Deze haken zijn geschikt voor één handdoek en worden in de meeste gevallen naast het badkamermeubel gehangen. Handig om het labeltje van je handdoek hier voor te gebruiken. Bij een badkamermeubel met dubbele wastafel of twee gebruikersplaatsen adviseren we om aan elke kant van het meubel een haak te plaatsen, zodat je niet hoeft te vechten om één handdoek.

    Toch kun je de haken overal plaatsen waar je wilt. Een andere handige plaats is bijvoorbeeld net buiten je inloopdouche of douchecabine. Deze wordt dan vaak wat hoger gehangen. Als je klaar bent met douchen kun je zo bij je handdoek.

    De handdoekhaken zijn in de meeste gevallen in meerdere kleuren verkrijgbaar zodat je ze kan matchen met je kranen.

    2) Handdoekringen

    De handdoekring is een vergelijkbare oplossing als de handdoekhaak. Hierbij hang je de handdoek er in. Tussen handdoekringen heb je nog verschil in of de ring zwenkbaar is of niet.

    Ik vind persoonlijk de handdoekring niet de mooiste oplossing. Bij een meubel is het vaak te groot en het is soms wat onhandig om je handdoek er om heen te doen.

    Regn handdoekring

    Regn handdoekring

    Hotbath Gal handdoekding

    Hotbath Gal handdoekring

    3) Handdoekstangen / rekken

    In de categorie handdoekstangen / handdoekrekken zit verreweg het grootste aanbod. Hier heb je keuze uit horizontale of verticale mogelijkheden die op de wand worden gemonteerd.

    Daarnaast zijn de meeste modellen ook in verschillende kleuren leverbaar. Zo is er voor ieder wel wat wils.

    4) Telescopische houders

    De Telescopische handdoekhouder is persoonlijk één van mijn favorieten. Het voordeel van een telescopische handdoekhouder is dat hij loodrecht op de wand gemonteerd wordt, waardoor je hem naast een meubel kan plaatsen. Het is als het ware een handdoekhaak maar dan dieper.

    De telescopische houder is ruimtebesparend en doorgaans geschikt voor één handdoek. Althans, als de je de handdoek er netjes omheen wilt hebben.

    IVY telescopische houder zwart met handdoek

    Geschikt voor één handdoek

    5) Douchewand met handdoekhouder

    Wist je dat er ook douchewanden zijn met geïntegreerde handdoekhouder? Een mooie manier om je handdoek op te hangen en ook nog eens praktisch. Want dan heb je na het douchen altijd een handdoek binnen handbereik. Een douchewand met handdoekhouder zijn er in verschillende uitvoeringen en kleuren.

    6) Op je radiator of handdoekwarmer

    Een andere populaire manier om je handdoek op te bergen is om gebruik te maken van een handdoekradiator of elektrische handdoekwarmer. Een handdoekwarmer lijkt op een radiator, maar je kunt het door de lage wattage geen radiator noemen. Het warmte niet je ruimte, maar slechts je handdoeken. Het ziet er natuurlijk wel stijlvol uit.

    Ondanks dat het wel veel wordt gedaan wil ik daarom deze disclaimer alvast maken. Het is niet raadzaam om natte handdoeken op je radiator te hangen. Als dit iets is wat je wel veelvuldig wilt doen, dan zijn er twee mogelijkheden:

    • Kies voor een handdoekbeugel voor op de radiator of een radiator of handdoekdroger met een standaard haak of beugel (of waar dit op gemonteerd kan worden).
    • Kies een radiator die wel geschikt is voor natte handdoeken

    De meeste elektrische handdoekwarmers zijn uitgerust met haak waar je de handdoek op kan hangen. Zolang de natte handdoek niet in contact komt met de radiator is dit geen enkel probleem. Ook zijn voor bijna alle radiatoren wel extra accessoires zoals haken of beugels verkrijgbaar.

    En er zijn radiatoren die van zich zelf goed bestand zijn tegen vocht. Dit zijn radiatoren met een gegalvaniseerde laag (bijvoorbeeld Instamat Nera +) of radiatoren die echt van RVS zijn gemaakt.

    7) Handdoekhouder aan je badmeubel

    Een mogelijkheid die je waarschijnlijk niet kent of nog niet hebt gezien, is de handdoekhouder die je aan een meubel kunt bevestigen. Een voordeel is dat je geen gaten in je muur hoeft te boren.

    Brauer handdoekrek 35x30x12 zwart met handdoek

    Geschikt voor één handdoek

    8) Staande handdoekhouders

    Naast oplossingen op de wand zijn er ook vrijstaande handdoek oplossingen. Al moet ik zeggen dat een staande oplossing niet mijn persoonlijke voorkeur heeft. Vrijstaande accessoires kunnen al snel een rommelige indruk achterlaten en kunnen omvallen.

    Toch kunnen vrijstaande handdoekhouders een oplossing zijn voor situaties waar geen andere mogelijkheid is. Bijvoorbeeld in een huurwoning waar je niet in de muur mag boren. Of je hebt een vrijstaand bad en geen muur in de buurt.

    9) In / op je badkamermeubels

    Natuurlijk, deze is misschien voor de hand liggend. Een badkamermeubel zorgt voor extra opbergruimte waardoor je ook je handdoeken in kwijt kunt. Een mooie manier om je handdoeken juist uit het zicht te halen. Of juist om een "extra voorraad" te kunnen opbergen.

    Toch heb je voor je gevoel al snel te weinig ruimte. Deze lades zijn al snel gevuld met cosmetica spulletjes en ditjes en datjes, waardoor de kans ontstaat dat je al snel geen ruimte meer hebt voor handdoeken.

    In dat geval kan een extra hoge kolomkast ook uitkomst bieden voor meer opbergruimte. Zoals op de rechterafbeelding te zien is, is er gebruik gemaakt van een extra hoge kast van Proline, die op de hoge kast is gemonteerd .Op die manier kun je ook weer handdoeken en andere accessoires opbergen.

    Op een onderkast

    Mondiaz Riva

    Op een blad

    In een lade

    In of "op" je hoge kast

    Ben je geïnspireerd?

    Hopelijk heb ik je met dit artikel veel leuke verschillende voorbeelden kunnen laten zien, en weet je welke oplossing voor jouw badkamer geschikt is. Dit is echter maar een greep uit een groot aanbod. Heb je nou nog vragen of ben je op zoek naar een andere oplossing? Neem gerust contact met ons op. Of kom langs in een onze showroom, waar we veel accessoires kunnen laten zien.

    Productenvergelijker 0
    Openen