Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, maandag in huis* 5575 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5575 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, maandag in huis

    5575 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Douchedeur bij een stoomcabine: waar op te letten?

    Daniel

    Geschreven door:  Daniel Bennik

    28 september 2024

    Bewerkt op: 28 september 2024 14:53

    Denk je erover om van je doucheruimte een stoomcabine te maken? Of heb je al een stoomcabine en zoek je nog een passende douchedeur? In dit artikel leg ik je uit waar je op moet letten.

    Douchedeur bij een stoomcabine: waar op te letten?

    Welke douchedeur voor een stoomdouche?

    Er zijn veel douchedeuren op de markt met standaardmaten, maar voor een stoomcabine zijn deze vaak niet geschikt. Een stoomcabine vraagt om een volledig afgesloten deur, zodat er geen stoom ontsnapt. Dit betekent dat de douchedeur aan zowel de zijkanten als de bovenkant moet worden voorzien van kunststof dichtingen. Zo blijft de stoom optimaal in de cabine. Daarom is een douchedeur op maat een verstandige keuze. Hiermee kun je er zeker van zijn dat de deur perfect aansluit, doordat deze achteraf nauwkeurig wordt ingemeten en gemonteerd.

    Is het glas bestand tegen de hoge temperaturen en vochtigheid van een stoomdouche?

    Het glas van een douchedeur in een stoomcabine moet bestand zijn tegen de hoge temperaturen en vochtigheid die hierbij komen kijken. Gelukkig zijn de meeste moderne glazen douchedeuren hier uitstekend op voorbereid. Het gebruikte glas is doorgaans gehard, waardoor het zonder problemen de hitte en vochtigheid kan weerstaan.

    De hoeveelheid stoom en kalkaanslag

    Een stoomcabine produceert meer stoom en vocht dan een normale douche, waardoor de kans op kalkaanslag toeneemt. Een antikalkbehandeling op het glas van de douchedeur kan helpen om dit probleem te beperken, maar na verloop van tijd zal deze behandeling verminderen in effectiviteit. De beste manier om kalkaanslag te voorkomen is door een waterontharder te installeren. Dit vermindert de hoeveelheid kalk in het water en verlengt de levensduur van het glas.

    Lees ook: voordelen van waterontharder voor je badkamer

    Een extra tip: gebruik na elke douchebeurt een douchewisser om het water van het glas te verwijderen en droog het glas vervolgens af met een droge doek. Dit helpt om kalkaanslag en watervlekken te voorkomen.

    Eisen voor het scharnier- en montagesysteem?

    Bij een stoomdouchedeur zijn er specifieke eisen voor het scharnier- en montagesysteem. De hoge temperaturen en vochtigheid kunnen een grote belasting vormen voor de bevestigingsmaterialen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor scharnieren van hoge kwaliteit die bestand zijn tegen deze omstandigheden. Daarnaast wordt vaak gekozen voor een profielloze douchedeur, waarbij de deur alleen met scharnieren aan de zijkant wordt bevestigd. Dit zorgt voor een minimalistisch uiterlijk en vermindert het aantal contactpunten met de hete stoom, wat bijdraagt aan een langere levensduur van de deur.

    Van Rijn VR23 serie

    Van Rijn VR23 serie

    Ons advies: douchedeur op maat

    Voor een stoomcabine adviseren wij altijd een op maat gemaakte douchedeur. Een betrouwbare keuze is de fabrikant Van Rijn Products, die gespecialiseerd is in glaswerk. Hun VR23-serie is een uitstekende optie voor stoomcabines. Deze serie biedt:

    • Een profielloos ontwerp met stevige scharnieren.
    • Verschillende soorten douchewanden en -deuren.
    • Volledig op maat te bestellen voor elke breedte en hoogte.
    • Optie om glas met uitsparingen te leveren, bijvoorbeeld voor schuine daken.
    • Verkrijgbaar in 7 verschillende beslagkleuren.
    • Mogelijkheid tot uitbreiding met een lipdichtingsset en extra antikalkbehandeling.
    • Glasopties zoals helder glas, rookglas of brons rookglas, en meer.

    Bij een stoomcabine zul je in de meeste gevallen gebruik maken van een nisdeur. Deze is verkrijgbaar als 1-delig en 2-delig met vast deel. Welk type het meest geschikt voor jou geschikt is hangt af van de benodige breedte. Waar je gemakshalve van uit kan gaan is dat 100cm of kleiner wordt een 1-delige deur. Alles groter dan 100cm wordt een 2-delige deur. Zie onderstaande afbeelding voor de twee voorbeelden.

    Nisdeur 1-delig

    Nisdeur 2-delig met vast deel

    Kosten van een maatwerk stoomdouchedeur

    De kosten van een op maat gemaakte douchedeur voor een stoomcabine kunnen variëren, afhankelijk van de gekozen opties. Facturen zoals het type glas, de afmetingen en de gekozen extra’s (zoals antikalkbehandeling of beslagkleuren) beïnvloeden de prijs. Het is raadzaam om een offerte op maat aan te vragen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

    Voorbeeld berekening 1-delige douchedeur 90cm chroom op maat

    • Kosten douchedeur:± € 900,- incl btw
    • Extra lipdichtingset: € 130,- incl btw
    • Extra glasbehandeling: € 170 incl btw
    • Montage: ± € 400 incl btw
    • Totaal: Circa € 1.600 incl btw, inmeten en montage

    Voorbeeld berekening 2-delige douchedeur 150cm chroom op maat

    • Kosten douchedeur:± € 1.450,- incl btw
    • Extra lipdichtingset: € 130,- incl btw
    • Extra glasbehandeling: € 170 incl btw
    • Montage: ± € 450 incl btw
    • Totaal: Circa € 2.200 incl btw, inmeten en montage

    Als je kiest voor extra opties, zoals andere beslagkleuren, glassoorten of extra dichtingen, kan de prijs iets oplopen. Weet je al wat je wil? Dan kun je ook een offerte bij ons aanvragen, geef daarbij aan wat je wensen en eisen zijn, dan kunnen we daar een passend voorstel voor maken.

    Vragen of advies nodig?

    Ben je op zoek naar een douchedeur op maat voor je stoomcabine? Of wil je nog meer informatie of advies? Wij helpen je graag verder. Neem contact op met onze klantenservice.

    Weet je al wat je wil? Dan kun je ook een offerte bij ons aanvragen, geef daarbij aan wat je wensen en eisen zijn, dan kunnen we daar een passend voorstel voor maken.

    Of kom langs in onze showroom voor inspiratie. Hier kunnen we je de VR23 maatwerkserie laten zien en hebben we ook een werkende stoomcabine die je kunt ervaren.

    Productenvergelijker 0
    Openen