Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5575 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5575 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, maandag in huis

    5575 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    4 manieren om accessoires op te bergen in je doucheruimte

    Daniel

    Geschreven door:  Daniel Bennik

    10 september 2024

    Bewerkt op: 10 september 2024 11:33

    Bij een nieuwe badkamer is het misschien niet het eerste waar je aan denkt: "Hoe en waar zet ik mijn douche spulletjes zoals shampoo neer?". Het is in eerste instantie misschien ook niet de belangrijkste vraag. Bij een verbouwing heb je al genoeg keuzes te maken. Toch is het wel leuk, desnoods in een later stadium, om er even over na te denken. Er zijn namelijk best leuke oplossingen op de markt gekomen om te voorkomen dat je shampooflessen op de grond staan. Dat wil je niet toch? Daarom neem ik je mee in dit artikel om een aantal leuke oplossingen te laten zien. Wil je iets ingebouwd hebben? Dan dien je er wel bij het ontwerpen van je badkamer rekening mee te houden. Overige opbouw accessoires kun je natuurlijk altijd later nog toepassen.

    4 manieren om accessoires op te bergen in je doucheruimte

    1) Doucherekken / douchekorven

    In de categorie doucherekken / douchekorven is het grootste aanbod. Hierbij monteer je het product aan de wand door middel van schroeven. Er zijn ook oplossingen die werken met een plakstrip, maar die zou ik niet willen adviseren. Hoe je het ook wend of keert, zeker in een natte ruimte, "plakoplossingen" zullen vroeg of laat altijd van de muur vallen.

    Binnen de doucherekken heb je oplossingen voor een rechte wand of in een hoek. Maar net wat in jouw situatie beter past. Plaatsing in een hoek kan in een kleine doucheruimte als voordeel hebben dat het niet in de weg zit. Daarnaast zijn veel modellen ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zie hieronder enkele voorbeelden:

    2) Hangend aan je douchewand

    Wil je niet boren in je mooie nieuwe wandtegels? Of zit je bijvoorbeeld in een huurwoning en mag je niet in de wand boren? Dan kun je ook kiezen voor accessoires die je aan je douchewand kunt hangen. Hét voordeel hiervan is dat je een plug & play oplossing hebt. Aan hangende accessoires kun je denken aan korven, doucherekken en planchetten. Vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren.

    3) Inbouw- en opbouwnissen

    Nissen zijn een populaire keuze voor het kunnen opbergen van je douchespullen zoals shampoo en conditioners. Met nissen worden vaak inbouwnissen gebruikt, maar er zijn ook nissen die je als opbouw kunt toepassen.Binnen de nissen kun je kiezen uit twee soorten:

    • kant-en-klare nissen in een kleuren
    • Betegelde nissen

    Kant-en klare nissen zijn, zoals de naam zegt, direct klaar voor gebruik. Het is een goedkopere oplossing dan een betegelde nis, maar onze ervaring is dat je erg moet oppassen met gekleurde nissen. Dit komt door stilstaand water, schuivende shampoo flessen etc. de kleurcoating van de nissen is daardoor altijd zeer kwetsbaar. Mocht je hier voor gaan adviseren om een nis te pakken in RVS kleur.

    Een betegelde nis is duurder, maar wel hufterproof. En ik merk dat de meeste mensen het toch veel mooier vinden. De nis valt dan namelijk meer weg in de wand. En je hebt de mogelijkheid om deze van verlichting te voorzien. De betegelbare nissen van Schluter Kerdi-Board zijn eenvoudig te verwerken en zijn ideaal voor de installateur.

    Betegelde inbouwnis met doorlopende tegel

    Betegelde inbouwnis met doorlopende tegel

    Betegelde inbouwnis met andere tegel

    Betegelde inbouwnis met andere tegel

    4) Planchet die in de tegelvoeg geplaatst wordt

    Last but not least, de planchet voor plaatsing in de tegelvoeg. Het grote voordeel van deze planchetten is, dat je geen gaten in de muur hoeft te boren. Deze kun je namelijk achteraf nog in je voeglijn verwerken. Mits je een voegdikte hebt van 2mm, dat moet ik er wel bij zeggen.

    Met de pepelanchetten van Schluter heb je keuze uit verschillende uitvoeringen, vormen en kleuren. De Shelf-E uitvoeringen kun je achteraf nog verwerken. Je haalt een stukje uit je voeg, je schuift de planchet er in, je kit hem af en klaar is kees. De planchet wordt dan geklemd tussen de tegels en hij hangt als een huis.

    Welke douche accessoires oplossing kies jij?

    Zoals je ziet zijn er veel leuke oplossingen om accessoires in je doucheruimte op te bergen. En het hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Welke oplossing past het best bij jou?

    Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Of neem een kijkje in onze showroom, daar kunnen we je adviseren en kunnen we je ook het één en ander aan douche accessoires laten zien.

    Productenvergelijker 0
    Openen